BRF ParklyckanVåra lägenheter
Lämna intresseanmälan
artikel_bow_hero.jpg

Från tidig morgon till sen kväll

Bread on Wine

I grannbyggnaden ligger Bread on Wine, ett bageri, cafe och kvarterets dunkla vinbar. Den tidiga morgonmänniskan som promenerar förbi lägger märke till den uppiggande doften av nybakat surdegsbröd direkt från ugnen.

artikel_bow_1.jpg

När frukosthandeln är förbi förvandlas bageriet till ett mysigt lunchställe som varierar mellan utsökta kvalitetsrätter som exempelvis vegetarisk lasagne, getostgratinerad squash eller varför inte goshu- janggriljererad kotlettrad med kimchi och potatis- sallad? Bread on wine funkar utmärkt som lunch- ställe oavsett hur hungrig man är med sitt breda utbud av alla delikatesser från smörgåsar och bakverk till varmrätter och utvalda viner.

artikel_bow_2.jpg

“Bread on Wine är en mötesplats för hela dagen. Hit kan man komma för att koppla av från morgon till kväll.”

artikel_bow_3.jpg

Ägaren Niclas beskriver stället som ett mini- bageri där gäster kan sitta med en kaffe och fru- kostfralla i väntan på sitt tåg eller buss. Den lugna atmosfären som omsveper lokalen under morgonen är det perfekta uppvaknandet innan en arbetsdag eller händelsefull dag av aktiviteter. Under efter- middagen ser vi stället fyllas upp och i butiken ser vi mannen som ska köpa bröd med sig hem efter jobbet, vännerna som längtar efter handgjorda bakverk till sitt kaffe, och paret som planerar att sit- ta ute med ett gott glas vin och fantastiska tilltugg.

Namnet “Bread on Wine” refererar till det klassis- ka ursprunget av tapas, som kommer från det span- ska verbet “tapar” som betyder “att täcka för”. För att hålla fruktflugor borta från vinet brukade man lägga en bit bröd över glaset. På senare tid uppkom trenden att dekorera brödet med smarriga tilltugg och så uppkom den moderna tolkningen av tapas som även den finns tillgänglig i detta läckra bageri.

Bread on Wine kan idag upplevas i Båstad och på den sydsvenska ön Ven där bageriet grundades 2018. Ägaren och grundaren Niclas Robertsson har en lång erfarenhet i restaurangvärlden och har tid- igare drivit den hyllade Pio Countryclub utanför Halmstad. Idag driver han två fantastiska bageri-bar- er med sin fru Anneli, och hoppas expandera med fler och större bagerier i framtiden.

artikel_bow_4.jpg
artikel_bow_5.jpg

Vad skulle du rekommendera för den som vill varva ner efter jobbet på hemvägen?

”Jag skulle rekommendera ett glas av Bread on Wines egna Nebbiolo med lite tapas och mindre tilltugg till. Att luta sig tillbaka och bara spana ut över tåg och bilar där de kör förbi och ta in lugnet.”

start_artikelblock_bcd.jpg

Bjärehalvöns Chark & Delikatesser

Närproducerade delikatesser i mängder

start_artikelblock_cep.jpg

Centralen Padel

Bara ett bollslag bort

parklyckan-3drender-building-crop.png

Anmäl ditt intresse och ta del av spännande information och nyheter om projektet.

Parklyckan | Nyproduktion Båstad

BRF Parklyckan är en nybyggnadsproduktion i Båstad initierat av Wennerholms Gruppen som startat upp flera nyproduktioner i sydvästra Sverige. Vi skapar hem med kvalitet och gemenskap.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Instagram

NADJAFI & KRISTENSEN
FASTIGHETSFÖRMEDLING

Daniel Nadjafi
0753 -29 38 00
[email protected]

Djavad Kristensson
0735 - 29 39 00
[email protected]

Följ oss live på plats
Webbkamera

Copyright © Parklyckan | Nyproduktion Båstad 2024

Granit

Powered by Granit